KMAFORIZMÁK

A csúcstechnológia nem attól csúcs, hogy mi csak alulról láthatjuk. Hanem, mert minden más technológia kell a fenntartásához. Tehát a csúcstechnológia sem nem tiszta, sem nem biztonságos.

újblog

újblog

Friss topikok

  • Hangya: A nyomtatós szöveg alatt nem arra gondolt hogy más jön ki a nyomtatón mint ami a képernyőn jelenik... (2007.08.23. 00:33) Wordizmus
  • valaki: késő.. elolvastam.. gáz? (2007.08.21. 21:24) Agyváladék

Linkblog

A lóról

2011.06.17. 15:51 | bbenoe | Szólj hozzá!

Évek óta használom a szükségképpen elmúlt dolgok mintájaként a lovat. Egy több ezer éves háztartási, katonai, mezőgazdasági dolgot, a kultúra egyik alapkövét.
És elmúlt.
Sok minden nyertünk az új dolgokkal, és sok minden vesztettünk.

 

 

Nem tudok lovagolni. Pedig szerettem volna.
De valahogy belém égett, hogy egy nálam ennyivel nagyobb lény miért engedelmeskedne? És ezt a ló megérzi, és persze, hogy nem engedelmeskedik.

Újra ki kellett találni a "testbeszéd" fogalmat. A ló korában az emberek legalább három nyelven testbeszéltek: lóul, kutyául, macskául. Erről is szól a vicc, hogy két öregember szótlanul ül egymás mellett, majd úgy búcsúznak el: "milyen jót beszélgettünk!". Mert ezt tették, szavak nélkül. Egymásra figyeltek, legalább egy kicsit, meg a környezetre, és annak a rájuk tett hatására és ezt megosztották egymás között. Párok is képesek erre. Néhányan.

Aki tudott lovagolni, az tudott uralkodni. Talán azért is annyira gyenge néhány ember, mert soha senkit nem irányíthatott életében.

Na persze elmúlt a lószar is. Meg a tetanusz. Igen, amikor ló volt, akkor tízből hat-hét gyerek nem érte meg az öt évet, nem pont a ló miatt, csak a higiénia fejlődése egybeesett a ló kihalásával.

Az közhely, hogy a gondoskodás mennyire nevelő hatású, ez most is megvan, vegyél 10 éves vagy idősebb gyerekednek kisállatot, kutyát, macskát. A feltűnően durva, egoista emberekről gyakran kiderül, hogy se kutyájuk, se macskájuk nem volt - és nem is lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://uujblog.blog.hu/api/trackback/id/tr382992789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása